4 Mart 2014 Salı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENGELLİ İSTİHDAMINA SANATLA DESTEK OLUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü(İSEM), İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirdiği İş’te Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında düzenlenen Plastik Sanatlar Eğitimleri, meyvelerini vermeye devam ediyor.


İSEM tarafından İş’te Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi doğrultusunda düzenlenen plastik sanat eğitimlerine katılan amatör engelli  sanatçıların eserleri,  Taksim Metrosu Sergi Salonu’nda düzenlenen  muhteşem bir sergi ile sanatseverlerle buluştu.



116 Eser Sergileniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü tarafından İş’te Engel Yok-Engelli Gençler İstahdam Projesi kapsamında, özel sektör tarafından istihdamında problem yaşanan engelli bireylerin ev ortamlarında veya korumalı atölyelerde istihdam edilmesi ve engelsiz sanata destek olmak amacıyla “Kitre Bebek Yapımı, İpek Halıcılığı ve Seramik Boyama” kursları düzenlendi. Kurslara katılan engelsiz amatör sanatçıların vermiş olduğu 116 eser, El Emeği-Göz Nuru Kitre Bebek, İpek Halı ve Seramik sergisi adıyla taçlandırıldı.






Bekir Köksal; “Engelli bireylere, 2 Milyon 862 Bin seans eğitim verdik.”
El Emeği Göz Nuru Kitre Bebek, İpek Halı ve Seramik Sergisi'nin açılışına İSEM Müdürü Bekir Köksal ile İSEM Yöneticileri katıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan İSEM Müdürü Bekir Köksal, “Toplumdaki engellerin aşılması, sevgi ve saygıya dayanan bir birliktelik kültürünün oluşmasıyla, sanatla sağlanır” dedi. İSEM bünyesinde sanatın değişik dallarında eğitimler verdiklerini kaydeden Köksal; “Engelli bireylerin öz yeterliliklerinin artarak sosyal yaşama karışabilmeleri, meslek sahibi olabilmeleri amacıyla değişik branşlarda  günümüze kadar 2 Milyon 862 Bin 898 seans eğitim verdik” açıklamalarını yaptı.




3-7 Mart tarihlerinde “El Emeği -  Göz Nuru Sergisi” kapılarını açık tutacak.
İşitme engelli, bedensel engelli, ruhsal-duygusal engelli, süreğen ve hafif zihinsel  70 engelli bireyin el emeği göz nuru ortaya koyduğu kitre bebek, seramik ve ipek halı eserleri, sergi ziyaretçilerinin büyük beğenisini topladı.  3-7 Mart tarihleri süresince kapılarını sanatseverlere açık tutacak serginin açılında halkın sergilenen ürünlere  gösterdiği ilgi gözlerden kaçmadı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder