28 Şubat 2014 Cuma

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENGELLİ BİREYLERİ MESLEK SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İşte Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi ile engelli bireyleri çalışma hayatına hazırlıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile hayata geçen İşte Engel Yok- Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında değişik branşlarda meslek eğitimlerini tamamlayan karma engel gruplarından 50 engelli birey sertifikalarını özel bir törenle aldı.



286 Engelli Birey Çalışma Hayatına Atıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde başarılı olan engelli bireylere sertifika dağıtım töreni düzenlenirken, aynı gün İş'te Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında Beyoğlu Engelliler Merkezi'nde daha önce verilen meslek eğitimlerine katılıp sertifika alan 15 engelli bireyin de  özel bir Çağrı Merkezi firması ile iş görüşmesi yapması sağlandı. Proje kapsamında düzenlenen mülakatlar aracılığı ile 2013 Aralık ve 2014 Şubat ayları arasında 286 engelli birey iş sahibi oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü Bekir Köksal ile İSEM Yöneticileri ve Sağlık A.Ş. Proje Koordinatörü katıldı, engelli ve ailelerinin de ilgisi törene büyük oldu.



Bekir Köksal; Engelli Kardeşlerimiz Daha Stratejik Noktalarda Görev Almalılar.
İş’te Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi Sertifika Dağıtım Töreni’nde İSEM Müdürü Bekir Köksal kısa bir konuşma yaparak; engelli gençlerin kendilerini daha çok geliştirmesini, toplumumuzda daha stratejik noktalarda meslek sahibi olabilmelerini istiyoruz, dedi. Kendi ayakları üzerinde duran bağımsızlaşmış ve toplum içinde önemli noktalara gelebilmiş engelli kardeşlerimiz ile engelli bireylere bakışın değişeceğine vurgu yapan Köksal, başarılı olan engelli bireylere sertifikalarını takdim ederek konuşmasını sonlandırdı.




2352 Engelli Birey Meslek Eğitimi Aldı.  
İSEM tarafından İş’te Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında görme engelliler bilgisayar kullanımı, görme engelliler ev yemekleri hazırlama kursu ve reyon görevlisi kursları düzenlenmişti. Önümüzdeki dönemde de İş’te Engel Yok - Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında bilgisayar işletmenliği, web tasarım, bilgisayar destekli reklam tasarım, çağrı merkezi, yönetici asistanı, reyon görevlisi, kasiyerlik, kuaförlük, aşçı çırağı, garsonluk ile müzik, dans, diksiyon, bağımsız yaşam ve İngilizce dil eğitimi gibi kişisel gelişime katkı sağlayan eğitimlerin verilmesi planlanıyor. İSEM tarafından düzenlenen meslek eğitimleri programlarına günümüze kadar 2.352 engelli birey katıldı.





İş’te Engel Yok Projesi Çok Yönlü Faaliyetlerle Yaşama Geçiriliyor.

İSEM tarafından hazırlanarak İstanbul Kalkınma Ajansına sunulan İş’te Engel Yok Projesi engelli gençlerin kişisel ve mesleki yeterliliklerinin arttırılarak iş dünyasına hazırlanmalarını ve iş dünyasında başarılı olmalarını sağlayacak kariyer destek programlarını kapsıyor.   Proje dâhilinde engelli bireylere mesleki kurslar ve kişisel gelişim kursları veriliyor, gençlerin sosyal gelişimlerini sağlayacak aktiviteler gerçekleştiriliyor. Engelli bireylerin kişisel ve mesleki gelişimlerini ve yetkinliklerini amaçlayan İşte Engel Yok Projesi kapsamında İSEM Florya Engelliler Yaz Kampı’nda yaklaşık olarak 1.500 m² alana (Açık-Kapalı Toplam Alan) yayılan Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi’nin çalışmaları da tamamlanmış ve önümüzdeki günlerde tam teşekkülü olarak hizmete girmesi bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder