26 Haziran 2013 Çarşamba

“ENGELSİZ İŞ DÜNYASI KARİYER GÜNÜ”NDE 150 ENGELLİ BİREY YENİ İŞ FIRSATLARINI DEĞERLENDİRDİ.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), İstanbul Kalkınma Ajansı’nın  (İSTKA)  desteklediği İş’te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında iş dünyasının dikkatlerini engelli istihdamına çekmek ve engelli istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla  Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde “Engelsiz İş Dünyası Kariyer Günü” adlı özel bir organizasyon düzenledi.


İSEM, “Engelsiz İş Dünyası Kariyer Günü” programında toplu mülakat düzenleyerek, yaklaşık 150 engelli bireyi, özel sektörün önde gelen firmalarının insan kaynakları uzmanları ile buluşturdu.


Engelsiz İş Dünyası Kariyer Günleri, İş Gücü Piyasasına Hareket Getiriyor.
Ülkemizde atıl durumda bulunan ve henüz iş dünyası tarafından çok fazla keşfedilemeyen engelsiz iş gücü piyasasını özel sektöre tanıtmak ve engelsiz iş gücü piyasasına bir  dinamizm kazandırmak amacıyla da gerçekleştirilen “Engelsiz İş Dünyası Kariyer Günü”, engelli bireylerin sahip olduğu fiziksel ve zihinsel potansiyelin ülkemiz ekonomisine değer katması açısından da özel bir öneme sahip.

İSEM tarafından “Engelsiz İş Dünyası Kariyer Günü” yıl içinde periyodik olarak 6 kez düzenlenecek ve 2.000’e yakın engelli bireyin Türkiye’nin önde gelen özel sektör firmaları ile iş görüşmesi yapmasına olanak tanıyor.


Karma engel gruplarına tabi yetenekli engelli bireylerden oluşan profesyonel müzik grubu İSÖMX’in konseriyle başlayan İstanbul Kalkınma Ajansı’nın  (İSTKA)  desteklediği İş’te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Engelsiz İş Dünyası Kariyer Günü” etkinliğine, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Özel Sektör Firmaları İnsan Kaynakları Uzmanları, engelli ve yakınları katıldı.

 

Bekir Köksal; 1442 Engelli Bireyin İş Bulmasını Sağladık.

Engelliler Müdürü Bekir Köksal, engelli bireylerin iş bularak sosyal hayata katılmaları için meslek eğitim kurslarından kültür sanat eğitimlerine, özel sektör kuruluşlarıyla iş birliğinden ÖMSS Kurslarına değin pek çok çalışmayı canla başla yürüttüklerini kaydetti. 2011 yılında yapılan kanuni düzenleme ile kamuya pek çok engelli memurun alındığını hatırlatan Köksal açıklamalarına şöyle devam etti: “Özel sektör, tam olarak engelli iş gücü piyasasından haberdar değil ve henüz sosyal önyargıları aşamadık. İSEM olarak bu ön yargıların aşılması ve engelli istihdamının daha çok artması için biz çok yönlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Günümüze kadar 1442 engelli bireyin istihdamına katkı sağladık. Sizlerden de daha çok gayret bekliyoruz. Kendinizi daha çok geliştirmenizi, kişisel donanımınızı arttırmanızı ve artık toplumumuzda stratejik görevler de yer almanızı  bekliyoruz, dedi.


Meslek Eğitimlerini Tamamlayan 88 Engelli Birey Sertifikalarını Aldı.
Bekir Köksal’ın konuşmasının ardından İstanbul Kalkınma Ajansının  (İSTKA)  desteklediği İş’te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında İSEM’in düzenlemiş olduğu  meslek eğitim kurslarında başarılı olan Görme Engelliler Bilgisayar Kullanımı Kursu, İşitme Engelliler Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım Kursu, Yönetici Asistanlığı Kursu, Kukla Yapımı ve Kukla Oynatıcılığı Kursu ile Diksiyon Kurslarını başarıyla tamamlayan karma engel gruplarına tabi engelli 88 kursiyere, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Müdür Yardımcısı Nurullah Yücel, Müdür Yardımcısı Burak Hamza Eryiğit, Müdür Yardımcısı Yunus Karacalı tarafından sertifikaları özel bir törenle takdim edildi. Sertifika töreninin ardından başarılı olan kursiyerler ile İSEM Yöneticileri ve eğitmenleri hep birlikte  hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sertifika dağıtım töreni sonrasında karma engel gruplarına tabi yaklaşık 150 engelli birey, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarının insan kaynakları yöneticileri ile mülakat yaparak yeni iş fırsatlarını değerlendirdi.




68 Bin 351 Seans Meslek Eğitimi ile Engelli Bireyler Çalışma Hayatına Hazırlandı.
İSEM, engelli bireylerin zihin, gönül ve fiziksel potansiyellerinin keşfedilerek sosyo ekonomik yaşama kazandırılması amacıyla günümüze kadar pek çok eğitim programı düzenledi. Web tasarımından dijital reklamcılığa, çağrı merkezi eğitimlerinden yönetici asistanlığına değin pek çok mesleki branşta İSEM  68 Bin 351 seans meslek eğitimi vererek engelli bireylerin kişisel donanımlarının artmasına katkı sağladı.

1 yorum:

  1. İlk dönümlük blokumuzu güvence altına almak için Bay Benjamin finans ekibini kullanıyoruz. Finansal Hizmetlerdeki profesyonellikten memnunuz Benjamin ve kredi şirketi, Bay Benjamin'den kredimizi almak için kullandığımız% 2 faiz oranlı kredi oranıyla masaya yatırıyor biz de onlarla ayrı bir inşaat kredisi yapıyoruz. Bay Benjamin'in arkasındaki ekip ile her şey bir esinti oldu, yolun% 100'ü ve hiçbir soru sorulamayacak kadar aptalca değil. Bu Kredi memurunu% 2 RIO gibi düşük bir oranda kredi arayan herkese tavsiye ederim !! Her türlü kredi için bugün Bay Benjamin ve ekibine e-posta gönderin 247officedept@gmail.com Whats-Uygulama Numarası + 1-989-394-3740

    YanıtlaSil