24 Haziran 2013 Pazartesi

ENGELLİ BİREYLER İÇİN “KARİYER GÜNÜ VE ENGELSİZ İŞ DÜNYASI ” ETKİNLİĞİ…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), İstanbul Kalkınma Ajansının  (İSTKA)  desteklediği İş’te Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında iş dünyasının dikkatlerini engelli istihdamına çekmek ve engelli istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla “Kariyer Günü ve Engelsiz İş Dünyası” adlı özel bir organizasyon düzenliyor.



“Kariyer Günü ve Engelsiz İş Dünyası” programında ; engelli gençlerin iş yaşamını tanımaları, firmalar hakkında bilgi edinmeleri, firmalarda bulunan kendileri için uygun olabilecek açık iş pozisyonlarına başvurabilmeleri hedefleniyor.

Engelli bireylerin istihdam süreçlerinde karşılaştığı güçlüklerin de konu alınacağı programda, Türkiye’nin önde gelen özel sektör kuruluşları hem engelli bireylerle mülakat yapacak hem de engelli bireylerin daha hızlı ve kalıcı işler bulması için istihdam ve çalışma hayatına ilişkin önemli ipuçlarını engelli bireylerle paylaşacak.

Programa mesleki eğitimlere katılıp sertifika almaya hak kazanmış adayların yanı sıra iş arayışında bulunan engelli adaylarla birlikte yaklaşık 150 adayın katılımı bekleniyor.

Protokol konuşmaları ile başlayacak program  Engelliler Müdürlüğü İSÖMX Müzik Grubunun konseri ile devam edecek.

İlk Mezunlar Sertifikalarını Alacak…

Engelliler Müdürlüğü (İSEM) tarafından “İş’te Engel Yok-Engelli Gençlerin İstihdamı Projesi” kapsamında başlatılan Mesleki ve Kişisel Gelişim Eğitimlerine katılan  ilk mezunlara sertifikaları verilecek.

Proje dahilinde gerçekleştirilen Mesleki ve Kişisel Gelişim Eğitimleri ile gençlerin sahip oldukları potansiyellerin bir değere dönüşmesi hedefleniyor ve  bu kurslar vasıtasıyla, gençlerin meslek edinmeleri ve istihdam edilmeleri kolaylaşırken toplumsal hayata aktif katılımları da sağlanıyor.

İSEM Beyoğlu ve Sultanbeyli Engelliler Merkezlerinde karma engel gruplarına açılan Bilgisayar Kullanımı ve Web Tasarım Kursu, görme engelliler için Görme Engelliler Bilgisayar Kullanımı Kursu ve işitme engelliler için açılan Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım Kursuna katılan 59 kursiyerinden başarılı olan  44 engelli birey  sertikasını alacak.İSEM Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece Engelliler Merkezlerinde açılan Yönetici Asistanı Kursuna katılan 29 öğrenciden başarılı olan 21’i sertifikasına kavuşacak. İSEM Yedikule ve Kâğıthane Engelliler Merkezlerinde açılan Kukla Yapımı ve Kukla Oynatıcılığı kursunun tamamlayan 18 öğrenci ile İSEM Maltepe ve Kağıthane Engelliler Merkezlerinde Diksiyon eğitimi alan 23 kursiyere de  katılım belgeleri  verilecek. 

“Kariyer Günü ve Engelsiz İş Dünyası” programı, toplu fotoğraf çektirilmesi ve katılımcılara verilecek kokteylin ardından, özel sektör kuruluşları ile engelli bireyler arasında yapılacak iş görüşmeleri ve mülakatlar ile son bulacak.

Programın Adı: Kariyer Günleri ve Engelsiz İş Dünyası
Programın Tarihi: 25 Haziran 2013, Salı 10.00-15.00
Programın Yeri:  Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder