20 Ağustos 2013 Salı

50 ÖZEL GİRİŞİMCİ, İŞ DÜNYASINA ATILIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstanbul’da yaşayan engelli bireylerin kendi işlerini kurup hayallerini gerçekleştirmeleri için güç birliği yaptı. 50 Engelli Girişimci, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alarak  iş dünyasına yeni bir soluk getirecek.




Engelli bireylerin ekonomik yaşamda stratejik mevkilere gelerek atıl olan iş gücünü topluma kazandırmak amacıyla; İSEM “İş’te Engel Yok” projesi,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise “Girişimcilik Engel Tanımaz” projesi ile iş dünyası ve istihdama dönük iki farklı çalışma başlattı.  Her iki kurumun girişimcilik konusunda farklı dönemlerde başlatmış olduğu iki proje yapılan ortaklaşa çalışma ile ilk meyvelerini verdi. İşte Engel Yok ve Girişimci Engel Tanımaz, uygulamalı girişimcilik  eğitimlerine katılan 50 engelli birey, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenecek özel bir törenle sertifikalarını alacaklar. Ayrıca Eylül Ayında girişimcilik üzerine düzenlenecek sertifika programına da 30 girişimci adayı katılacak.

Engelli bireylerin girişimciliklerinin arttırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü’nün ortak hareket ettiği projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürlüğü de destek veriyor.  “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmeleri için ihtiyaç duydukları mali ve teknik desteğin karşılanması amacıyla İSEM danışmanlığıyla KOSGEB’e başvurmaları sağlanıyor. Proje gereğince, KOSGEB tarafından engelli girişimcilere, 100 Bin TL’ye kadar 30 Bin TL’si hibe olmak kaydıyla finansman desteği de sağlanıyor.

700 Engelli Birey, 19 Meslek Dalında Uygulamalı Eğitim Alacak.

İSEM tarafından hazırlanan “İş’te Engel Yok – Engelli Gençler İstihdam Projesi” de daha öncesinde İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunulmuş, Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı, kapsamında kabul edilmişti. Bu projeye göre 15-24 yaş arasında 700 engelli gence uygulamalı meslek eğitimi verilmesi planlandı. Proje kapsamında Engelliler Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler Merkezlerinde Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Yönetici Asistanlığı, E-Ticaret ve Sosyal Medya Pazarlama ve Takibi, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Telemarketing, Dış Ticaret, Aşçı Çıraklığı, Kat Görevlisi, Bahçıvanlık, Garsonluk, Perakandecilik v.b. gibi 19 farklı branşta uygulamalı olarak mesleki eğitimler verilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder